Заедно ние сме мрежа

Заедно ние сме мрежа

Миналата събота, 22 октомври, повече от 600 учители и непедагогически персонал, принадлежащи към училищата на мрежата Arenales, участваха в годишните конференции на мрежата.

С мотоциклет #JuntosSomosRed, Алфонсо Агило, президент на Arenales Red Educativa, президент на образователната мрежа Arenales, академия 22/23.

С тези думи той прикани участниците да революционизират и трансформират света. Денят започна с представление на Jana Producciones. След намесата на президента на мрежата, учител от училището Santo Ángel в Мадрид беше отговорен за представянето на IAM 2.0 – проектите IZAR, Be Plus и Be Tutor – той накара всички присъстващи да се смеят и забавляват със своите магически трикове

.

Училището Алборада остави всички безмълвни след страхотно изпълнение на хор на възпитаниците на ESO-BACH, ръководен от Джулиета Ромео.

В средата на сутринта участниците се насладиха на почивка, в която можеха да разговарят и обменят впечатления с колеги от други училища в мрежата. Последната кулминация на деня беше поверена на двама страхотни лектори. Рикардо Пиньоро, професор по естетика и теория на изкуствата в Университета на Навара, който сподели ключовете за това да бъдеш учител в 21 век, и Карлос Рей, основател на DPMC, който накара участниците да разсъждават върху целта на организациите.

Алфонсо Агило, президент на образователната мрежа Arenales | Годишна конференция на Arenales

Учители от училище Алборада | Годишна конференция на Arenales

Изпълнение на хор ESO-BACH-ALUMNI на училище Алборада | Годишна конференция на Arenales

Чести въпроси

Какво ни идентифицира?

Ние сме училище, което принадлежи към образователната мрежа Arenales. Тук търсим академични постижения, но също и човешки постижения, защото добрият човек обикновено е добър професионалист. Ето защо уважението към другите, към себе си, към добре свършената работа са човешки и християнски ценности, които възпитаваме у нашите ученици ръка за ръка с техните родители. Имаме амбициозната цел да служим на обществото, семействата и учениците.

Какво означава, че училището принадлежи на Arenales Red Educativa?

В момента мрежата се състои от повече от 30 образователни центъра, разпределени по целия свят. Всички те приемат модел на компетенции и ценности, наречен IAM (иновация, автономия, менторство). Точно както включва кодекса на добрите практики, вътрешните правила и плана за равенство. Всички те са документи, които произхождат от години опит и се стремят да гарантират справедливост, приобщаване и равенство.

Какво представлява IAM моделът?

IAM е програма за трансформация, с която се стремим да бъдем авангардни образователни центрове през 21 век. Тази програма е разделена на три основни оси: Иновации: ние се стремим да бъдем отворена организация в постоянна комуникация със света, в който живеем. Автономия: ние помагаме на всеки наш ученик да поеме контрол над живота си, да бъде самостоятелен човек. Наставничество: всеки е главният герой на собственото си образование и в същото време си сътрудничи с тези на другите.

Как се прилага програмата IAM в училище?

Innovación: Чрез инициативата iPad се постига интегрирането на технологиите в образованието. Както и план за развитие на дигитална учебна програма „Мобилно обучение“ през всички етапи. Autonomía: Ние насърчаваме обучението по меки умения: развитие на публично говорене, лидерски умения, развитие на емоционално мислене, творческо мислене и първа помощ и др. Mentoring: Чрез лични уроци между учителя и ученика, да им помогнем да опознаят себе си по-добре, да развият социални умения, да се възползват от талантите си, да изградят самочувствието си и да бъдат щастливи независимо.

Инфо: 02 / 996 4059

Имаме вратите си отворени за вас: искаме да се срещнем с вас, да ви покажем съоръженията и да ви покажем образователния проект.За да направите това, попълнете формуляра и организирайте посещение или ни попитайте какво искате.